Mendy van Toor: “Mijn passie is zorgen voor goede inhoudelijke trainingen waar collega’s écht wat aan hebben in de praktijk”

Afdeling: Sales

"De Academies vervullen een belangrijke rol in het op pijl houden en delen van kennis met collega’s."

Afbeelding: Mendy van Toor_portret

Mendy van Toor startte na haar studie Dierwetenschappen aan de WUR in Wageningen – Master Adaptation, Health and Behaviour bij ForFarmers. Dat was in januari 2020, vlak voordat corona losbrak. Haar rol was toen Academy Coördinator Swine. Sinds 1 oktober is daar de Poultry Academy bij gekomen. Daarnaast ondersteunt ze bij diverse projecten. Maar, wat doet een coördinator precies? En wat is het belang van de Academies? We vroegen het Mendy.

 

Wat doe je als coördinator van de ForFarmers Academies?

"Mijn werk is heel afwisselend. Dit varieert van het organiseren en inplannen van opleidingen, het verzorgen van de benodigde trainingsmaterialen tot het samenwerken met de trainers om de trainingen steeds beter te maken en nieuwe trainingen op te zetten. Het is belangrijk om goed aan te sluiten bij de behoeften van de Sales-teams."

"We hebben binnen ForFarmers drie coördinatoren voor opleidingen – Jaap Loohuis voor de algemene opleidingen en verkooptrainingen, Jarich Westra voor de technische trainingen voor herkauwers, en ikzelf dus voor varkens en pluimvee."

Wat zijn de ForFarmers Academies en waarom zijn ze belangrijk?

"De Academies zijn onderdeel van het interne opleidingsprogramma voor medewerkers van ForFarmers. We hebben algemene programma’s voor de diverse afdelingen, maar ook specifiek per diersoort (Herkauwers, Varkens, Pluimvee) voor onze buitendienst/Sales. De Academies vervullen een belangrijke rol in het op pijl houden van en delen van kennis met collega’s. Door deze Academies borgen we een goed kennis- en vaardigheidsniveau, zodat de collega’s die op het boerenerf komen elke dag weer het best mogelijke advies kunnen geven aan de klant. Het is heel mooi om daar een rol in te kunnen spelen."

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

"Sinds de corona-uitbraak, werk ik voornamelijk vanuit huis…. En thuis start ik de dag met een half uur wandelen om fris te kunnen beginnen. Vervolgens check ik mijn mail en ga daarna aan de slag met bijvoorbeeld het maken van een programma voor nieuwe collega’s. Eén keer in de maand overleg ik met de andere coördinatoren over nieuwe ideeën en trainingen over de verschillende sectoren heen. In dit overleg bespreken we ook de algemene onderdelen van bijvoorbeeld het commerciële traineeship dat binnen ForFarmers loopt. We organiseren samen bijvoorbeeld de internationale introductieweek van deze groep. Daarnaast heb ik regelmatig contact met productmanagers/verkoopleiders, omdat zij uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor de inhoud van de Academy van hun diersector, in hun land. Met hen stem ik af wat de trainingsbehoefte is, maar ook wat nieuwe trainingen inhoudelijk moeten opleveren. Dus ja, veel overleg, maar vooral ook creatief bezig zijn met als doel te zorgen voor goede inhoudelijke trainingen waar mijn collega’s ook écht wat aan hebben in de dagelijkse praktijk."

Wat vind je leuk aan dit werk?

"Het is heel gevarieerd, vooral omdat je samenwerkt met collega’s in de verschillende landen waarin ForFarmers actief is. Elke markt is net even anders en ook de trainingsbehoefte is daarom anders. Leuk om te ervaren dat je tóch veel van elkaar kunt leren en tijd kunt besparen door zaken samen aan te pakken. Doordat ik naast de Academies ook ondersteun in projecten, krijg ik een breed beeld van hoe we bij ForFarmers werken aan meer profijt voor onze klanten. Top om in mijn eerste baan dit al te mogen ervaren, ik leer er zelf óók heel veel van."

Afbeelding: Mendy van Toor_Academy Coordinator_in-line

En, waarom bij ForFarmers?

"Ik kende ForFarmers al vanuit mijn studie en het leek me altijd een leuk bedrijf. Na mijn afstuderen wist ik nog niet goed wat ik wilde en ben ik op zoek gegaan naar een baan die in elk geval gerelateerd was aan de varkenshouderij. Via een speler in het voetbalteam van mijn vriend kwam ik bij ForFarmers terecht. Eerst had ik een gesprek voor een baan in de buitendienst. Wat later kwam deze baan beschikbaar en dat leek beter bij mij te passen. Je bent in de rol die ik heb een spin in het web en je krijgt de kans veel te zien van het bedrijf. Ik ben goed in organiseren en dat komt in deze baan goed van pas. Nu, ruim 1,5 jaar later, heb ik het nog steeds erg naar mijn zin. Vooral de open cultuur vind ik erg prettig."

Waarom werk jij voor For the Future of Farming?

"De veehouderij zal altijd een belangrijke rol blijven spelen in onze voedselvoorziening en het vormt een onderdeel van hoe ons landschap eruit ziet. Onze rol is om ervoor te zorgen dat dieren op een zo goed mogelijke manier gevoed worden en samen met de boer zorgen we voor een zo goed mogelijk rendement op zijn bedrijf. Maar het is ook onze rol om met alle partijen in de keten te werken aan een goede balans tussen ruimte voor dieren, de natuur en de mens. Alleen op die manier krijgen we een toekomstbestendige veehouderij en kunnen wij bijdragen aan een goede voedselvoorziening."

Tot slot, wat doe je als je niet aan het werk bent?

"Elke maandagavond rijd ik paard en ik heb een mini-shetlander, waarmee ik veelal wandel. Ik ben recent (nog niet heel actief) weer begonnen met skeeleren. Verder ga ik graag met vrienden wat drinken in het weekend."