Nieuwe collega's voelen zich welkom

Afbeelding: 210412_Welkom_intro

Iedere maand starten er nieuwe collega’s bij ForFarmers. Wij vinden het belangrijk om hen goed te verwelkomen en in te werken zodat zij zich snel deel van het team gaan voelen. Zo kunnen zij sneller en beter meedraaien en hun werk goed uitvoeren. 

Dat is altijd al zo, maar zeker sinds corona ons plaagt en veel nieuwe collega’s op afstand starten, besteden we hier extra aandacht aan. Voor nieuwe medewerkers hebben we een welkomstprogramma dat bestaat uit verschillende onderdelen, zowel om wegwijs te worden in de hele organisatie als in het specifieke bedrijfsonderdeel of de afdeling waar ze aan de slag gaan.

Om te leren en te kijken waar we zaken kunnen verbeteren, hebben we onlangs collega’s die sinds januari 2020 bij ons zijn komen werken, gevraagd naar hun ervaringen. Ontzettend goed om te horen dat deze collega’s voor het overgrote deel hun start bij ForFarmers, ondanks de coronabeperkingen, als goed hebben ervaren!

Makkelijk contact met collega's

De meeste collega’s hadden hun eigen introductieprogramma ontvangen en scoorden de informatievoorziening goed of uitstekend. Maar belangrijker is dat ze door hun manager en teamleden goed zijn opgevangen en zich welkom hebben gevoeld. Ruim 93% van de ondervraagden is positief over de binding die zij voelen met ForFarmers ondanks dat zij de afgelopen tijd (waarschijnlijk) vooral vanuit huis hebben gewerkt. Zelfs bijna alle nieuwe collega’s die de enquête hebben ingevuld zouden ForFarmers bij anderen aanbevelen als werkgever, met aanbevelingen zoals: ‘Ook al is het een grote onderneming, ze hebben oog voor al het personeel’ en ‘Collega's zijn gemakkelijk benaderbaar en het bedrijf biedt veel kansen voor mensen die daarnaar op zoek zijn’.

Niks te verbeteren dan?

Hebben we alleen maar complimenten ontvangen? Nee, er waren ook goede tips om de start voor nieuwe collega’s nog beter te maken. Zo kwam er de suggestie om de online welkomstbijeenkomst die we sinds 2020 ieder kwartaal organiseren op een aantal punten aan te passen. Ook werd geopperd om een meer praktische sessie te organiseren, waarin nieuwe collega’s wegwijs worden gemaakt in de verschillende programma's waarmee ForFarmers werkt, zoals Workday en het intranet. We bekijken nu de mogelijkheden om dit in het programma te verwerken.