Online gastcollege voor vierdejaars studenten HAS Hogeschool Den Bosch

Je bent als vierdejaars student op zoek naar een interessante stageplek voor je afstudeerstage en mogelijk je droombaan, maar hebt vanwege corona niet de mogelijkheid om zomaar bij bedrijven langs te gaan. Daarom legt HAS Hogeschool Den Bosch online contact met interessante werkgevers zoals ForFarmers. Recruitment manager Bernice Overkamp, ketenconceptmanager Marjon Pot en melkveespecialist Leon Enting gingen online in gesprek met 42 studenten van de opleidingen Bedrijfskunde en Agri-Foodbusiness, Veehouderij, Tuinbouw en Akkerbouw.

Afbeelding: Online gastcollege voor HAS_social
Bernice (linksboven), Marjon en Leon gingen online in gesprek met 42 studenten van HAS Hogeschool.

Toekomstbestendige agrarische sector

Bernice: “Ik heb o.a. onze opleidingsprogramma’s binnen Sales toegelicht (Commercial Trainee Program en ForFarmers Academies) en de doorgroeimogelijkheden binnen ons bedrijf. Ook hebben we de video van de ForFarmers ‘Build to Grow 2025’-strategie getoond. En meer verteld over onze missie For the Future of Farming; een toekomstbestendige agrarische sector waar wij ons samen met de veehouder voor inzetten. Gezien de goede vragen die we hierover kregen, sprak dit de studenten erg aan.” 

Onze rol in een ketensamenwerking

Marjon Pot is als ketenconceptmanager betrokken bij diverse ketensamenwerkingen in de agri-food sector. Ze vertelde hoe ForFarmers samenwerkt met andere schakels in de voedingsketen, hoe ketens worden opgezet, wat de voordelen hiervan zijn en wat de rol van de voerleverancier in een ketensamenwerking is. “Er is enorm veel dynamiek in de keten en als ForFarmers zitten we daar letterlijk en figuurlijk middenin”, constateert Marjon. “Als voerleverancier heb je invloed op veel aspecten die nu spelen in de maatschappij, zoals circulariteit en carbon footprint. Als ForFarmers nemen we daarin onze verantwoordelijkheid zonder het belang van de boer uit het oog te verliezen.”

Veel afwisseling en ontwikkelingsmogelijkheden

Melkveespecialist Leon Enting heeft zelf aan HAS Dronten gestudeerd en weet dus goed in welke fase de vierdejaars studenten nu zitten. Hij nam ze mee in zijn leerproces van student/stagiair bij ForFarmers naar medewerker. Vanuit zijn stage mocht Leon door naar het Commercial Trainee Program en van daaruit is hij doorgegroeid naar melkveespecialist en weidecoach. Leon: “Het mooie aan ForFarmers is dat ze me goed hebben voorbereid op mijn baan als melkveespecialist. Het traineeship is een combinatie van theoretische kennis en praktijk, daardoor blijft het geleerde echt hangen.”
Leon gaf ook een impressie van een gemiddelde werkdag, alhoewel iedere dag weer anders is, meldde hij er meteen bij. “Maar dat is ook het mooie aan het werken bij ForFarmers: veel afwisseling, veel uitdaging en genoeg mogelijkheden om je verder te ontwikkelen!”

Werken bij ForFarmers

ForFarmers is altijd op zoek naar gemotiveerde stagiaires en nieuwe collega’s. Bekijk onze actuele vacatures.

En volg ons op Facebook, LinkedIn, Instagram of Twitter voor updates over wat wij doen!