Online stageselectie-event: ‘anders maar zeer geslaagd’

De wereld mag op zijn kop staan vanwege corona, sommige dingen gaan gewoon door. Studenten zoeken nog steeds een stageplek en ForFarmers heeft stageopdrachten in de aanbieding. Alleen, hoe breng je vraag en aanbod bij elkaar als de inmiddels beproefde formule van de Stageselectiedag op het hoofdkantoor in Lochem niet mogelijk is?

Ook hier bleek het internet de oplossing: dinsdagochtend was het eerste online stageselectie-event van ForFarmers een feit. “Het vroeg uiteraard een totaal andere voorbereiding dan anders”, vertelt Manager Recruitment Bernice Overkamp. “Maar met de hulp van IT en de enthousiaste medewerking van de stageaanbieders is er een zeer geslaagd event neergezet.”

Interactief

Alle deelnemers - 17 studenten en 8 collega’s van ForFarmers - zaten veilig thuis achter de laptop, en troffen elkaar in een virtuele meeting. De studenten hadden van tevoren al een filmpje ingestuurd om zichzelf voor te stellen. Tijdens de meeting kregen ze meer informatie over ForFarmers en pitchten de stageaanbieders hun stageopdracht. Bernice: “Dankzij de chatfunctie konden alle deelnemers ook reageren en vragen stellen en werd het echt een interactieve sessie.”

De studenten hebben via een link hun voorkeur voor een of meer stages bekendgemaakt. Zij krijgen vandaag een belletje van een van de stageaanbieders welke stageopdracht het is geworden. Daarnaast ontvangen ze een voucher van Domino`s als dank voor hun deelname aan het event. Een kleine verrassing die ongetwijfeld in de smaak zal vallen.

Afbeelding: Stageselectie-event_in-line