Première Operations Academy ForFarmers

​Onlangs beleefde de ForFarmers Operations Academy in Nederland haar première: tien – voor het merendeel nog relatief nieuwe – collega’s van de twee productielocaties in Deventer kregen die dag een gevarieerd programma. Met als rode draad de vraag: waar staan wij voor en wat is de rol van Operations daarbij?

Kijkje in de keuken

Collega’s vanuit de diverse geledingen binnen ForFarmers vertelden over hun vakgebied en maakten daarbij steeds de link te naar de dagelijkse praktijk van de operators. Zo kwamen de strategie en kernwaarden van ForFarmers voorbij, de werkzaamheden van een specialist en wat er zoal speelt bij de boer. Ook kregen de deelnemers een kijkje in de keuken van het NIC; hoe de voeders worden samengesteld en welke factoren daarbij meespelen. Wat duidelijk naar voren kwam was dat Operations een belangrijke rol speelt in het nakomen van onze belofte aan de boer: het leveren van het juiste voer in de juiste kwaliteit en op het juiste moment.

Jaap Loohuis, coördinator Learning & Development binnen ForFarmers, kijkt tevreden terug op deze eerste dag: “De deelnemers waren enthousiast en gaven aan dat ze veel waardevolle informatie hebben ontvangen. Dat is voor ons een teken om op de ingeslagen weg door te gaan.”

Wat gebeurt er hierna?

Eind november krijgt een groep operators in de UK een vergelijkbare interactieve lesdag. Op basis van de reacties op beide dagen zal het programma verder worden aangescherpt en dan is de eerste module van de Operations Academy een feit. “De onderdelen voor het vervolgtraject zijn nog volop in ontwikkeling”, vertelt Jaap. “Dat worden meer inhoudelijke modules gericht op de werkzaamheden binnen Operations.”

Afbeelding: Operations Academy dag 1_inline