Solliciteren doe je zo – studenten krijgen tips uit de praktijk

Aan universiteit en hbo leer je heel veel, maar solliciteren zit meestal niet in het vakkenpakket. ‘De Veetelers’, de studievereniging voor studenten Dierwetenschappen aan de WUR, vult deze lacune op met een jaarlijkse sollicitatietraining. En natuurlijk leveren we daar als ForFarmers graag een bijdrage aan.

Afgelopen maandag reisden Rosemarijn Gerritsen en Bernice Overkamp af naar Wageningen voor de eerste sessie. Als voorbereiding hadden de studenten een sollicitatiebrief geschreven naar een van de deelnemende bedrijven. Deze eerste avond kregen de trainers de gelegenheid zich voor te stellen. “Toen Rosemarijn vertelde over het verloop van haar carrière hadden we direct de aandacht”, vertelt Bernice. Na de presentaties gingen de trainers in gesprek met de studenten die op een vacature bij hun bedrijf hadden ‘gesolliciteerd’.

Bernice: “We hebben de studenten feedback en tips gegeven op hun geschreven sollicitatiebrieven. Daarnaast hebben we dit moment gepakt om meer te vertellen over het werken bij ForFarmers. Rosemarijn en ik kijken terug op een geslaagde avond en we kijken uit naar de volgende avond in april, wanneer we met de studenten sollicitatiegesprekken gaan voeren.”

Rosemarijn vertelt over het verloop van haar carrière.
Rosemarijn vertelt over het verloop van haar carrière.