Specialist voor de klas

Normaal staat hij bij varkenshouders in de stal. Maar de afgelopen drie weken stond Erik Salemink, specialist varkensvoeding bij ForFarmers, enkele dagen voor de klas op Aeres Hogeschool Dronten.

Gastlessen

De school zocht voor een aantal gastlessen docenten met specifieke kennis. En vond die bij ForFarmers. Behalve Erik, verzorgden ook Gert Kwakkel, specialist rundveehouderij, en Tonny Jansen, senior specialist vleespluimvee, diverse gastlessen voor de studenten Bedrijfskunde en Agrifood Business.

Afbeelding: Gastles Erik Salemink_inline

Veel bijgeleerd

Erik kijkt met veel plezier terug op zijn gastdocentschap. “Ik heb hier zelf 14 jaar geleden gestudeerd en kwam nog een aantal leerkrachten van toen tegen. Dat was erg leuk. Ik heb de studenten verteld hoe ik in mijn huidige functie terecht ben gekomen en dat ik in de praktijk nog heel veel heb bijgeleerd. Dat bleek ook wel tijdens de les. In gesprek met klanten ga ik al snel de diepte in, maar nu moest ik in het begin echt opletten dat ik mijn toehoorders niet kwijtraakte. We hebben het onder andere gehad over karkasanalyse, het belang van monitoring van technische resultaten en de opzet van een advies met plan van aanpak voor de varkenshouder. Ik merkte dat vooral de bedrijfskundestudenten erg geïnteresseerd waren in het werken met kengetallen.”

Win-winsituatie

We mogen hier met recht spreken van een win-winsituatie. Aeres kon haar studenten een bijzonder programma aanbieden. De drie specialisten kregen de kans hun kennis te delen en nieuwe ervaringen op te doen. En voor ForFarmers was het een mooie gelegenheid om de banden met de onderwijsinstelling en de studenten verder te verstevigen.

Een mooi voorbeeld van hoe we onze kernwaarde partnerschap in praktijk brengen!