Studenten de boer op voor duurzaamheidscase ForFarmers

De twaalf studenten die in het kader van de Sustainable Business Challenge hun tanden gaan zetten in onze duurzaamheidscase, waren afgelopen vrijdag te gast in Lochem. Het is een groep waarin iedereen een andere (in meerderheid niet-agrarische) achtergrond heeft. En dat maakt deze challenge zo leuk.

Na een algemene introductie van onze Sustainability Officer Anouk Wentink over ForFarmers en onze case, maakte de groep kennis met waar ForFarmers voor staat. Zo vertelde Michiel Schreurs (Business Unit Director Poultry NL) meer over marktontwikkelingen en duurzaamheidstrends in onze sector en Robert van der Aa (Verkoopleider Melkvee) over hoe we duurzaamheid in de praktijk brengen bij onze klanten.

Afbeelding: SBC_inhouse day_inline

Innovation Lab

Om meer gevoel te krijgen bij het boerenbedrijf, brachten de studenten een bezoek aan een melkveebedrijf in de omgeving dat bezig is met kringlooplandbouw. Veel vragen, veel interessante discussies, kortom: veel input voor de studenten om nu concreet aan de slag te gaan met de uitwerking van hun ideeën.

Hierbij krijgen ze via Sustainable Motion - de partij die de challenge organiseert - op 22 november nog een dag ondersteuning in een zogenaamd Innovation Lab. Hier worden ze met workshops en trainingen geholpen om zoveel mogelijk ideeën te genereren én om al die innovatieve ideeën om te zetten in concrete oplossingen.

Op 13 december is de finale waarin de 3 teams elk hun idee pitchen. Spannend!