Studenten HAS Den Bosch maken online kennis met ForFarmers

ForFarmers heeft onlangs meerdere online gastcolleges voor studenten van tien verschillende opleidingen aan HAS Den Bosch verzorgd. Dit naar volle tevredenheid van de hogeschool. “De studenten hebben een goed beeld gekregen van ForFarmers en de agrarische sector en reageerden enthousiast op deze online gastcolleges.”

Om welke gastcolleges ging het? Melkveespecialist Derk Kromhof sprak over de Nederlandse melkveehouderij, Poultry Academy coördinator Laura Hoving nam de studenten in digitale vogelvlucht mee in de pluimveesector en varkensspecialist Freek van Nuland vertelde alle ins en outs van de varkenssector in Nederland. De colleges zijn opgezet om studenten kennis te laten maken met de veehouderij; ze worden bovendien getoetst over hetgeen ze gehoord hebben. Mooie bijkomstigheid is dat de ruim 50 studenten van uiteenlopende opleidingen aan HAS Den Bosch in deze gastcolleges meteen hebben kennisgemaakt met stage lopen en werken bij ForFarmers. 

Werken als melkveespecialist

Afbeelding: Derk Kromhof gastcollege

Derk: “Ik had nog niet eerder online voor een groep ‘gesproken’ en ik vond het best vreemd om geen gezichten te zien. Maar het verliep allemaal prima. Gelukkig was er interactie mogelijk via de chat. Het werd dus gelukkig geen lange monoloog.”

Derk vertelde over de Nederlandse melkveehouderij, besprak o.a. wat een koe eet, welke rantsoenverschillen er zijn en hoe de melkafzet verloopt. Ook heeft hij toegelicht wat zijn baan als melkveespecialist bij ForFarmers inhoudt. “Ik ben vier jaar geleden van HAS Den Bosch afgestudeerd en vond het leuk om de studenten te vertellen over het werkveld waarin je terecht kunt komen.”

Mooi interactief programma

Afbeelding: Laura Hoving_gastcollege

Laura vertelt over haar college: “Ik ben begonnen met een globale weergave van de pluimveesector, heb verteld over de cyclus van een vleeskuiken (van ei tot kipfilet) en de marktcijfers zijn aan bod gekomen. Middels een korte quiz heb ik de kennis van de eerstejaars over pluimvee getest! Ook online werd het toch een mooi interactief programma.”

Goede respons

Afbeelding: Freek van Nuland_HAS Den Bosch gastcollege

Laura heeft namens ForFarmers geregeld gastcolleges verzorgd, meestal live in de collegezaal, maar sinds COVID ook online. Voor Freek was dit zijn allereerste gastcollege. Hoe heeft hij dit ervaren? Freek: “Ik vond het vreemd om tegen twee computerschermen te praten, niemand echt te zien, dus ja, de interactie die je normaal in een klassikale omgeving hebt, heb ik wel gemist. Fijn dat ik naderhand goede respons van de docente kreeg. Ze vroeg of ik dezelfde presentatie ook voor de eerstejaars studenten bedrijfskunde wil verzorgen. Dat ga ik zeker doen!”

Werken bij ForFarmers

Freek besprak de varkenshouderijsector: hoe is de sector ontstaan, hoeveel varkens zijn er in Nederland en hoe verloopt het proces van zaadje tot karbonaadje? De meest voorkomende werkzaamheden in de stal zijn aan bod gekomen en Freek sloot af met de mededeling dat ForFarmers altijd op zoek is naar gemotiveerde stagiaires en nieuwe collega’s.

Bekijk onze actuele vacatures. En volg ons op Facebook, LinkedIn, Instagram of Twitter voor updates over wat wij doen!