Studenten RFS waarderen persoonlijke én inhoudelijke presentatie

Afbeelding: RFS_Mark Berends_intro

Onlangs verzorgde melkveespecialist Mark Berends op uitnodiging van zijn oude studieclub in Wageningen een presentatie voor de RFS Academy. Deze discussieavond wordt georganiseerd door de RFS, de Rundvee Fokkerij Studieclub van Wageningen UR. Leden van deze studieclub studeren Dierwetenschappen of Agrotechnology. Mark is zelf oud (bestuurs)lid van de RFS.

Duurzame koe
Thema van de avond was ‘de duurzame koe’. Een onderwerp dat natuurlijk helemaal past bij ForFarmers! Naast Mark waren er ook vertegenwoordigers van Lely, Countus en Cowhouse aanwezig. Mark liet in zijn presentatie zien hoe je vanuit voeding kunt bijdragen aan een duurzame koe. Daarbij kwamen onderwerpen aan bod als sturen op pens- en darmgezondheid en op een goede ‘transitieperiode’.

Werken bij 
Mark vertelde ook hoe hij na zijn opleiding bij ForFarmers is terechtgekomen en hoe zijn werk er op dit moment uitziet. De 52 aanwezige studenten vonden het interessant om te horen welke mogelijkheden er zijn na de opleiding en wat het werken bij ForFarmers zoal inhoudt. Maar afgaand op het aantal verzoeken om een hand-out van zijn presentatie werd ook het ‘technische’ deel van zijn verhaal zeer gewaardeerd.

Afbeelding: RFS_Mark Berends_inline