Studenten snuffelen aan de laboratorium-praktijk

Afbeelding: 230329_bezoek ROC aan lab
Klaar voor de rondleiding

Niet alleen studenten van technische en agrarische opleidingen komen graag een kijkje nemen bij ForFarmers ter oriëntatie op hun toekomstige werkveld. Ook voor laboranten in spe is een bezoek aan onze locatie in Lochem interessant; we hebben tenslotte een mooi laboratorium waar van alles gebeurt.

Precies om die reden kregen we afgelopen week bezoek van een dertigtal studenten en hun docenten van de laboratoriumopleiding van het ROC Aventus in Deventer. De opleiding organiseert ieder jaar een aantal rondleidingen bij bedrijven in verschillende branches, om de studenten te laten snuffelen aan de verschillende omgevingen waar ze na hun opleiding terecht kunnen komen. ForFarmers werkt hier natuurlijk graag aan mee.

Leerzame en interactieve middag
De groep is ontvangen op het hoofdkantoor. Daar kregen de studenten een presentatie over ForFarmers en natuurlijk werd daarbij uitgebreid ingegaan op de mogelijkheden voor een analist binnen ons laboratorium en op het brede scala aan analyses dat hier wordt uitgevoerd. Na de introductie volgde een rondleiding door het laboratorium en de fabriek.

De studenten vonden het erg interessant om kennis te maken met de mogelijkheden en de gevarieerde werkzaamheden binnen ons lab en hoe dit geïntegreerd is binnen de organisatie. Al met al een mooie, leerzame en vooral interactieve middag voor de studenten.