Studiedag voor docenten op het laboratorium van ForFarmers

Afgelopen week hadden we voor de verandering eens geen studenten of scholieren op bezoek, maar hun docenten. De docenten van de opleiding Middelbaar Laboratorium Onderwijs van het ROC Aventus in Deventer grepen hun jaarlijkse studiedag aan om bij bedrijven een dagje mee te lopen in de praktijk, zodat ze die ervaring ook in hun lessen kunnen verweven. 

Ons laboratorium in Lochem ontving twee docenten die eerder dit jaar met een groep studenten voor een rondleiding bij ForFarmers waren geweest. Toen hadden ze ons ICP-apparaat al gezien, een nieuwe techniek voor mineralenanalyse. En daar wilden ze graag meer van weten!

Collega`s Christiaan Tinnevelt en Veronique Houter namen deze taak op zich. Ze hebben de hele mineralenanalyse van A tot Z besproken en samen met de docenten het apparaat van binnen en van buiten bekeken en de werking ervan bestudeerd. Voor Veronique was dit wel een speciale ervaring, want nu kon zij twee oud-docenten iets leren šŸ˜‰

De docenten vonden het een leerzame dag. De opgedane kennis is een nuttige aanvulling voor de theorielessen in de klas. Goed om zo samen aan de slag te gaan en de brug te slaan tussen het onderwijs en de praktijk in het bedrijfsleven.

Afbeelding: Studiedag lab_inline