Team Operations Lochem doet krachtvoer op in de praktijk

Afbeelding: 05_RU_stal

Elke dag weer maken zij het krachtvoer waar het vee van onze klanten goed op presteert. Een bezoek aan de boer bleek omgekeerd ook krachtvoer voor hun eigen werk.

De collega’s van productie, technische dienst, kade en magazijnen – ofwel ‘Team Operations Lochem’ – beleefden zaterdag 14 januari een bijzonder teamuitje.

“Het was onze bedoeling om het traditionele afdelingsuitje eens anders in te steken”, vertellen Bart Weierink (coördinator werkvoorbereiding techniek) en Gettie Wolsink (coördinator allround operator), die alles georganiseerd hebben. “En hoe interessant én leuk is het dan om in de praktijk te zien waar we het uiteindelijk allemaal voor doen?”

De boer op

Afbeelding: 06_VA_erf

Samen met hun partners gingen de collega’s de boer op. De ene helft van het team bezocht een rundveebedrijf met 150 melkkoeien met jongvee en 89 ha grond. De andere helft van het team ging naar een biologisch varkensbedrijf dat naast 100 zeugen en circa 700 vleesvarkens ook nog 9 ha biologisch graan en 3 ha grasland heeft. De biggen die op dit bedrijf geboren worden, blijven tot aan de slacht op het bedrijf. 

Iedereen was na terugkomst enthousiast over wat er op de bedrijven te zien was en vooral ook over de passie waarmee beide families over hun boerenbedrijf vertelden. “Dat heeft bij menigeen de ogen geopend”, constateert Gettie. De dag werd in stijl afgesloten met een heerlijke stamppotmaaltijd. Over krachtvoer gesproken šŸ˜‰


#krachtvoervoorjeambitie #forthefutureoffarming