Trainen voor de BIG Challenge

Hoe bereid je je voor om in juni tijdens de Alpe d’HuZes een aantal keer die enorme berg op te fietsen of te wandelen? Over twee maanden is het zover en gaat het ForFarmers BIG Challenge team de berg op. Doel is geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

De fietsers en wandelaars in het ForFarmers-team zijn inmiddels volop bezig met de voorbereidingen voor deze uitdaging. Ieder op zijn eigen manier, maar ook in teamverband. “Het is toch 14 kilometer constant klimmen, met een aantal heel gemene bochtjes. En dat een aantal keer. Daar moet je je echt goed op voorbereiden”, aldus John Bruin, teamcaptain én ervaringsdeskundige. “Vandaar dat we met de fietsers regelmatig in het weekend een trainingstocht organiseren. Niet alleen nuttig, maar ook vooral gezellig.”

Het wandelteam, bestaande uit een aantal partners van de fietsers én een aantal collega’s, traint uiteraard ook. “Ik heb net een weekendje Zuid-Limburg achter de rug. Die heuvels waren best pittig als je wandelen in de Peel gewend bent... šŸ˜‰  Dus ik dacht regelmatig, jeetje, straks is het alleen maar stijgen”, zegt Ria Kneepkens, die dit jaar als vrijwilliger meegaat én tijdens de Alpe d’HuZus de bergt op wandelt.

Wil je het ForFarmers-team steunen? Dat kan via deze link.

Afbeelding: BigChallenge_Training ZuidLimburg