Veilig en gezond werken

ForFarmers heeft veiligheid en veilig werken hoog in het vaandel. Medewerkers krijgen daarom regelmatig trainingen en opleidingen over dit onderwerp. Deze maanden staan er diverse VCA-cursussen op de agenda.

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Dit is een training op het gebied van veilig en gezond werken. De VCA helpt werknemers én leidinggevenden in werkomgevingen met een verhoogd risico (bijvoorbeeld bouw, petrochemische en offshore-industrie, elektrotechniek en procesbesturing) om veiliger en gezonder hun werk te doen.

De training sluit je af met een examen. Wie het VCA VOL-diploma (voor leidinggevenden) heeft behaald, is bekend met de wet- en regelgeving, herkent onveilige situaties op de werkvloer, weet hoe arbeidsongevallen kunnen worden voorkomen en kan effectieve toolboxmeetings voor medewerkers organiseren.

Iedere vijf jaar

Hoewel het VCA-diploma tien jaar geldig is, kiest ForFarmers ervoor om de cursus iedere vijf jaar te herhalen. Zo houden we de kennis bij alle betrokkenen op peil en borgen we dat zij veilig, gezond en met oog voor anderen en het milieu hun werk kunnen doen. Dit jaar waren de leidinggevenden binnen Operations ForFarmers Nederland aan de beurt. Volgend jaar krijgen alle (niet-leidinggevende) medewerkers binnen Operations de basiscursus VCA.

Met deze training zet ForFarmers Nederland weer een extra stap om de veiligheid in en rondom de productielocaties verder te verhogen.

Afbeelding: 191009_VCA veilig werken_inline
Na een korte pauze start het examen.