Vier vragen aan Brian van Onna, Manager Treasury & Insurance

Afdeling: Group Controlling

“De korte lijnen en de dynamiek kenmerken voor mij de ForFarmers-organisatie”

Hoe ben je bij ForFarmers terechtgekomen?

Afbeelding: Working-at-1

“Ik heb hiervoor o.a. bij BMW, BHP Billiton en Vion Food Group gewerkt. Vanaf 2011 werk ik in de Food en Agri-sector en dat bevalt me buitengewoon goed. Ik heb sinds mijn studententijd in de Randstad en in Londen gewerkt en gewoond, maar kom oorspronkelijk uit de Achterhoek. De laatste jaren begon de levensstijl van mijn geboortestreek – geen files, om maar wat te noemen – steeds meer te trekken. Toen ik in 2017 werd benaderd voor deze baan bij ForFarmers, heb ik die kans met beide handen aangegrepen: het was precies mijn vakgebied, meer verantwoordelijkheid, bij een fantastisch bedrijf in een sector die ik goed ken en als bonus ook nog eens in mijn favoriete regio!”

Brian van Onna_in-line

Wat zijn de belangrijkste taken in jouw functie?

Afbeelding: Working-at-2

“Als Manager Treasury & Insurance houd ik me samen met een klein team vooral bezig met onder meer de groepsfinanciering en verzekeringsportefeuille van ForFarmers. Dat houdt bijvoorbeeld in dat ik met het team de contacten met verschillende banken en verzekeringsmaatschappijen onderhoud. Maar ook zaken als het valutabeleid en het organiseren van de aandeelhoudersvergadering en de dividenduitkeringen aan aandeelhouders zitten in mijn takenpakket. Het is een veelzijdige baan met veel verantwoordelijkheid.”

Wat was tot op heden het spannendst?

Afbeelding: Working-at-3

“We hebben kortgeleden de herfinanciering van ForFarmers afgerond. Voor dit project sprak ik - natuurlijk weer samen met collega’s - met verschillende internationale banken om tot een optimale kredietfaciliteit voor ForFarmers te komen. Ik ben erg trots op het eindresultaat.”

Wat onderscheidt ForFarmers van andere bedrijven?

Afbeelding: Working-at-4

“De korte lijnen binnen ForFarmers vind ik toch echt anders dan wat ik bij andere grote bedrijven gewend was. De matrixorganisatie geeft veel dynamiek en flexibiliteit en leidt ertoe dat je ook veel verantwoordelijkheid hebt op je eigen vakgebied. Daarnaast heeft een organisatie die opereert in de agrarische sector veel verschillende stakeholders. Zo praat je op een willekeurige dag met klanten, leveranciers, verzekeraars, onze eigen voerspecialisten, stafafdelingen en de directieleden.”