VMBO-leerlingen ontdekken economie in de praktijk

Afbeelding: 230216_Staring college_intro

Drie jaar geleden liep Jantien Marsman als student nog stage bij ForFarmers. Nu kwam ze als economiedocent met haar leerlingen uit de 1e klas VMBO van het Staring College Lochem bij ons op bezoek! Super leuk natuurlijk om haar terug te zien en nog leuker dat ze haar leerlingen kennis wilde laten maken met ForFarmers šŸ˜Š

De leerlingen kregen van Roanne Logtenberg, manager van de verkoopbinnendienst, een presentatie over ForFarmers en de verschillende afdelingen en disciplines binnen ons bedrijf. Dat bleef niet bij luisteren alleen, want met quizvragen als ‘hoeveel vrachtauto’s vol voer maken we elk jaar?’ ontstond een leuke interactieve sessie.

Controller Jan Evert Drenth verzorgde een mini-economielesje over de financiële cijfers en sloeg zo een mooie brug tussen de schoolboeken en de praktijk. En uiteraard werd de leerlingen ook nog een kijkje gegund in de fabriek en het laboratorium. 

De ochtend werd afgesloten met een groepsfoto op de trap. Wie weet, betreden enkele van deze leerlingen over een paar jaar deze trap opnieuw als werknemer van ForFarmers.