Werkplek TD favoriet bij leerlingen procestechniek

Werkplek Technische Dienst (met andere bezoekers)
Werkplek Technische Dienst (met andere bezoekers)

Het is de Week van de Proces- en Voedingsmiddelentechnologie! En in dat kader kregen we vanmorgen op onze productielocatie in Delden bezoek van het Stedelijk Vakcollege uit Enschede. Elf leerlingen uit de derde klas vmbo procestechniek waren met twee leraren naar Delden afgereisd.

Veiligheid voor alles
Na een korte uitleg waarom de veiligheidsschoenen, de stootcap en het hesje noodzakelijk zijn, werd er omgekleed en konden we starten met de rondleiding. Onder begeleiding van een medewerker gingen de leerlingen in twee groepen op ontdekkingstocht. Het hele productieproces werd uitgelegd en de leerlingen kregen antwoord op vragen als ‘wat maken we hier nou eigenlijk?’ en ‘wat is daarvoor nodig?’

Hoogtepunt
De rondleiding voerde door de fabriek, via de regelkamer en de laadstraat naar de kade met de nieuwe losinstallatie. Omdat de productie intussen gewoon doorging, konden de leerlingen ter plekke zien hoe de diverse machines in de praktijk functioneren. Maar het hoogtepunt van de ochtend was voor de meesten toch wel het bezoek aan de werkplek van de Technische Dienst.

Productielocatie Delden vanuit de lucht
Productielocatie Delden vanuit de lucht