Workshop voor studenten Diergeneeskunde

Onlangs organiseerde ForFarmers in samenwerking met dierenarts Annemiek Veenkamp van DAP Flevoland een workshop voor studenten van de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Doel van deze workshop was de studenten een goed beeld te geven hoe de samenwerking tussen voerleverancier en dierenarts verloopt. De studenten gingen aan de slag met het onderdeel praktische diervoeding. De workshop vond plaats op het melkveebedrijf van Ilona en Rudy Menkveld in Zeewolde.

Vanuit ForFarmers was Jan Ebskamp, specialist melkvee, betrokken bij het programma. Jan: "Het was een geweldig leuke groep studenten om mee te werken. Ze waren erg gemotiveerd om meer over ons werk te leren. Niet alleen over het werk van de dierenarts, maar ook de rol van de voeradviseur."

Praktische diervoeding

Een student reageerde: "Het aantal uren praktische diervoeding is beperkt binnen de dierenartsenopleiding, daarom hebben we behoefte aan meer kennis over en inzicht in diervoeding en rantsoenen. Via deze workshop heb ik een goede indruk gekregen van ForFarmers en het vak voeradviseur. En ik heb gezien hoe voerleverancier en dierenartsenpraktijk elkaar kunnen versterken door goed samen te werken."

Leuke verrassing

Aan het einde van de workshop was er nog een leuke verrassing: er diende zich een kalf aan. De enige vrouwelijke studente in het gezelschap kreeg over haar keurig nette jurkje een plastic overall en heeft onder toeziend oog van de dierenarts de verlossing gedaan. Met als resultaat: een gezond vaarskalf, een tevreden dierenarts en een blije veehouder! 

 

Afbeelding: 190625_studenten diergeneeskunde_foto in-line_(720xhoogte is variabel)