duurzaamheid

Duurzaamheid als hoofdingrediënt voor succes

Bij ForFarmers geef jij samen met zo’n 2400 collega’s voeding aan een gezonde toekomst van de agrarische sector. Wij nemen duurzaamheid dan ook heel serieus. Het is een belangrijk deel van ons dna en een van de bouwstenen van onze strategie. Die strategie hebben we ‘Going Circular’ gedoopt.

Dat betekent bijvoorbeeld dat we onze grondstoffen duurzaam inkopen, onze productie verder verduurzamen en voor ons voer veel gebruikmaken van reststromen uit de voedingsindustrie.

Waar mogelijk proberen we ons eigen energieverbruik en onze uitstoot te verminderen. Hoe kunnen we onze productie en voerleveringen zo inrichten dat we het milieu zo min mogelijk belasten? Een voorbeeld: dankzij onze biomassacentrale die wordt gestookt op regionaal snoeiafval, verbruikt onze fabriek in Lochem vrijwel geen aardgas meer. Deze locatie willen we overigens in 2025 volledig energieneutraal hebben draaien. En wist je dat onze locatie in Deventer sinds 2023 wordt voorzien van biogas dat rechtstreeks van onze klanten in de buurt vandaan komt? Zo hoeven we ook daar vrijwel geen aardgas meer te gebruiken. Daarnaast werken we aan allerlei duurzame projecten en innovaties. Zo werken we bijvoorbeeld aan manieren om via voeroplossingen de uitstoot van stikstof op het boerenerf terug te dringen.

Geeft werken aan een duurzame toekomst jou ook energie?

Afbeelding: Framework_Going_Circular_NL_in-line
De drie onderdelen van Going Circular