Geef voeding aan innovatie

Wil je met innovatieve producten het verschil maken op het boerenerf? Dan moet je bij het Nutrition Innovation Centre (NIC) van ForFarmers zijn.

Daar werk je met collega’s die hun ambitie voeden op het gebied van innovatie en onderzoek. Als voerdeskundige of innovatiemanager draag je bij aan de vele onderzoeksprojecten die we daar jaarlijks uitvoeren.

Praktijkvragen en maatschappelijke kwesties

Als NIC-professional monitor je de technische prestaties van onze voeders in de dagelijkse boerenpraktijk. In combinatie met de behoeftes van onze veehouders vormen die gegevens een belangrijk ingrediënt van jouw werk. In ons innovatiecentrum buig jij je samen met jouw collega’s over maatschappelijke vragen. Belangrijke thema’s voor het NIC zijn bijvoorbeeld diergezondheid en dierenwelzijn, vermindering van medicijngebruik, de benutting van grondstoffen en de impact van de veehouderij op het milieu. Daarvoor werk je samen met strategische partners zoals Nutreco. Ook onderhoud je nauwe banden met leidende universiteiten en onderzoeksinstellingen in Europa.

Theorie en praktijk komen samen in het Nutrition Innovation Centre in de zoektocht naar de beste voeding voor het dier."

Afbeelding: Bram van den Oever_in-line