Zo geeft het traineeprogramma voeding aan jouw ambitie

Ben je onderdeel van ForFarmers’ traineeprogramma? Dan krijg jij al het krachtvoer aangereikt dat je nodig hebt voor een succesvolle carrière. Jij gaat je ontwikkelen om daadwerkelijk dé partner van de boer te kunnen zijn. Je wordt gevoed met alle kennis en ervaring van ForFarmers.

Je leert de ins en outs van ons bedrijf, onze systemen, ons productportfolio en je begrijpt de behoefte van onze klanten. Je volgt trainingen en opleidingen; soms van een dag, soms meerdaags verspreid over het jaar. Sommige zijn verplicht en verder bepaal je in overleg met je leidinggevende waar jij je (verder) op gaat ontwikkelen. Je krijgt verschillende soorten trainingen aangeboden:

  • Je volgt commerciële en technische trainingen van de ForFarmers Sales Academy.
  • Je krijgt persoonlijke coaching van een ervaren collega uit jouw team.
  • Je verlegt je grenzen tijdens een internationaal project.
  • Het werk bij ForFarmers leer je natuurlijk ook in de praktijk. Daarom doe je veel praktijkervaring op en maak je kennis met verschillende functies en sectoren.

Internationale introductieweek

Jouw traineeship start met een internationale introductieweek. Op jouw eerste dag word je ontvangen door jouw leidinggevende. Je ontmoet je collega’s en ontvangt je laptop, iPhone en iPad. Ook krijg je de sleutels van je leaseauto. Daarna ontmoet je de andere trainees.

Samen met trainees uit alle landen volg je een internationaal programma. Tijdens dat programma word je gevoed met een heleboel kennis over ForFarmers. Sprekers van verschillende afdelingen vertellen over hun werkzaamheden en de manier waarop we samenwerken. De marketing directors lichten onze marktbenadering toe. Samen met de andere trainees ga je aan de slag met allerlei teamactiviteiten.

Je eerste jaar

Het eerste jaar van jouw traineeship staat in het teken van jouw sector. Gedurende dit jaar komen de volgende zaken aan bod:

1. Thematische kennismaking

Heb je nog geen ervaring op het boerenerf, dan loop je eerst stage op een boerenbedrijf. Daarnaast maak je kennis met de verschillende ForFarmers-afdelingen.

2. Accountmanagement

Ervaren collega’s nemen je mee op klantbezoek. Je werkt geleidelijk toe naar je eigen klantenkring. Hoe vlot dat gaat hangt af van je ervaring en ontwikkeling.

Daarnaast maak je kennis met accountplanning. Je leert bijvoorbeeld hoe je een verkoopplan opstelt en hoe je klanten optimaal begeleidt. Het klantmanagementsysteem speelt hierin een belangrijke rol. Na jouw traineeship kun je lezen en schrijven met dit systeem.

Verder leer je de sectoren goed kennen aan de hand van technische trainingen van de ForFarmers Sales Academy. Ook in deze branche is time management essentieel. Je leert precies hoe jij jouw werk optimaal organiseert.

Evaluatie: toepassing van kennis op het boerenerf

3. For the Future of Farming in de praktijk

Tijdens energieke workshops en trainingen van de ForFarmers Academy versterk je jouw commerciële vaardigheden. Daarnaast leer je het werk in de praktijk. Door coaching on the job leer je al doende hoe je jouw klanten optimaal ondersteunt bij het realiseren van een gezonde, duurzame toekomst.

4. Samenwerken

Samenwerken is een essentieel ingrediënt van jouw succes. Tijdens het traineeship werk je veel samen met andere collega’s. Samen met jouw team werk je bijvoorbeeld aan het aanscherpen van jouw accountplan. Ook maak je kennis met andere ForFarmers-specialisten. Daarnaast ga je aan de slag met een praktijkcasus.

Evaluatie: assessment en persoonlijk ontwikkelingsplan