Financiele/HFM applicatie specialist

Vacaturenummer
R3172
Vakgebied
Financieel
Regio
Lochem
Dienstverband
Fulltime

De functie

Ben jij bekend met de HFM-consolidatietool en ben je analytisch sterk? Heb je bovendien ervaring met consolidatie, maak jij met regelmaat rapporten en spreek jij je talen? Solliciteer dan naar deze functie bij ForFarmers, het grootste diervoederbedrijf van Europa.

Financiële / HFM-applicatiespecialist

Lochem, fulltime

Wat ga je doen?

In deze rol ligt je focus op Hyperion Financial Management (HFM), de consolidatietool van ForFarmers. Als applicatiespecialist ben je de eerste contactpersoon in de organisatie voor alle zaken die gerelateerd zijn aan deze tool. Samen met de Manager Financial Management Information zorg je ervoor dat de applicatie technisch up-to-date is en aan alle interne en externe voorwaarden voor een juiste rapportage voldoet. Daarnaast beheer je nog enkele andere applicaties, waaronder Tagetik dat ForFarmers gebruikt om te voldoen aan de IFRS16 rapportage-eisen.

Je hebt veel contact met de Group Finance Director en de finance-organisatie in de vijf landen waar ForFarmers is gevestigd. Mede daarom is het van belang dat je communicatief sterk bent en vloeiend Engels spreekt en schrijft. Je rapporteert aan de Manager Financial Management Information.

Taken en verantwoordelijkheden als applicatiespecialist

 • Je begrijpt de business gerelateerde activiteiten en bent in staat om deze te vertalen naar een technische oplossing in een applicatie.
 • Je voert de periodieke consolidatie in HFM uit.
 • Je bepaalt de technische eisen die nodig zijn voor de budget- en forecastrapportage en implementeert deze ook.
 • Je verzorgt de interne rapportages en vermogen gerelateerde boekingen (functioneel).
 • Je stelt metadata en formules op en onderhoudt ze.
 • Je verzamelt en analyseert data voor business rapportages.

Wat staat er op je cv?

 • Opleiding in finance, economie of managementinformatiesystemen.
 • Aantoonbare, relevante ervaring met HFM en FDMEE
 • Ten minste twee jaar werkervaring. Bij voorkeur internationaal en bij een beursgenoteerd bedrijf.
 • Ervaring met SAP of vergelijkbare ERP-systemen.
 • Bij voorkeur kennis van IFRS.
 • Bovengemiddelde kennis van Excel en modellerende vaardigheden.

Wie ben jij?

Ben jij een proactief en energiek persoon met uitstekende sociale vaardigheden, die verschillende belangen goed kan afwegen en anderen weet te overtuigen? Schakel je soepel tussen conceptueel idee en de pragmatische afwikkeling van zaken? En beschik je daarnaast over sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden? Dan zijn we op zoek naar jou!

ForFarmers biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden, een goede werksfeer en veel vrijheid.

Werken bij ForFarmers betekent werken bij een internationaal groeiende onderneming die volop in beweging is. Dit betekent uitdaging, een informele werksfeer en ruimte voor snelle (persoonlijke) groei. Uiteraard biedt ForFarmers uitstekende primaire arbeidsvoorwaarden en een uitgebreid secundair pakket met o.a. 23 verlofdagen en 13 adv-dagen, eindejaarsuitkering, een laptop, iPhone en flexibele werktijden. Verder zijn we zeer ambitieus en willen we de beste mensen in onze teams. Hoor jij daarbij?

Ben jij de Financiële/HFM-applicatiespecialist die we zoeken?

Mail dan je motivatie met cv via de sollicitatiebutton op deze pagina. Heb je vragen? Stel ze gerust. Neem contact op met Edwin Schierboom, Manager Financial Management Information, via ons centrale telefoonnummer 0573 – 288 800.

Kijk voor meer informatie op www.werkenbijforfarmers.nl