Verkoopleider Varkens / Salesmanager Varkens

Vacaturenummer
R3052
Vakgebied
Verkoop
Regio
Netherlands
Dienstverband
Fulltime

De functie

Gezocht: Een ambitieuze en resultaatgerichte sales manager die samen met zijn/haar team het verschil kan maken in de agrarische sector. Ben jij een slagvaardige leider met passie voor de agri- en foodsector en heb je aantoonbare ervaring in het bouwen van een succesvol team? Solliciteer dan naar deze functie bij ForFarmers, het toonaangevende diervoederconcern in Europa.

Sales Manager/ Verkoopleider Varkens 

Midden – Zuid-Nederland

Als sales manager Varkens ben je onderdeel van het (management)team Varkens Nederland. Team Varkens Nederland is verantwoordelijk voor alle varkens-activiteiten binnen ForFarmers. We bedienen onze markt met een direct-salesmodel en werken nauw samen met onze collega’s in België en Duitsland.

Wat ga je doen?

Als sales manager definieer je de strategische en commerciële doelen voor jouw team en vertaal je deze door naar tactische kaders en operationele acties. Je stuurt een team accountmanagers en specialisten aan, inspireert hen en zorgt ervoor dat zij optimaal kunnen presteren bij de klant en binnen de organisatie.

Mede vanwege de huidige dynamiek in de markt en bij onze klanten ligt je focus op het verder verstevigen van onze leidende positie en de implementatie van onze (groei)strategie. Dit vraagt om ondernemerschap richting de markt, maar ook om interne veranderingen in structuur, commerciële processen en systemen. Jij initieert en leidt die veranderingen en weet je team daarin op een positieve manier mee te nemen en verder te ontwikkelen.

Taken en verantwoordelijkheden als sales manager:

  • Je geeft leiding aan een team van specialisten en accountmanagers met een commerciële verantwoordelijkheid.
  • Met behulp van het ForFarmers HR cyclus & performance management proces stuur je je mensen aan en bouw je aan een world class team.
  • Je ontwikkelt de strategische en commerciële uitgangspunten en vertaalt deze naar operationele en tactische kaders voor de korte en lange termijn.
  • Je bent verantwoordelijk voor zowel klantbehoud als voor klantacquisitie en de ontwikkeling van ‘new business’.
  • Je speelt een cruciale rol in het netwerk en bent het eerste aanspreekpunt voor belangrijke netwerkpartners.

Dit staat op jouw cv

  • Afgeronde HBO/WO opleiding. Studieachtergrond is relevant, maar nog relevanter is de directe passie voor en ervaring binnen de agri- en foodsector – in Nederland of daarbuiten.
  • Aantoonbare ervaring in het ontwikkelen van mensen en teams met bij voorkeur een aantal jaren relevante werkervaring op een leidinggevende positie.
  • Ervaring met de doorvertaling van strategie en commerciële doelstellingen naar tactisch en operationeel niveau.
  • Kennis van de relevante bedrijfsprocessen op het veehouderijbedrijf is een pre.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wie ben jij?

Om deze rol tot een succes te maken, ben je een leergierige en ambitieuze manager met commerciële en analytische vaardigheden en een scherp oog voor de klant & de business. Je geeft op inspirerende wijze leiding aan je team en stuurt daarbij op korte- en langetermijnresultaten. Bezit je bovendien van nature ondernemerschap en de drive om zaken in beweging te krijgen? En heb je de capaciteit om na deze rol nog een aantal stappen binnen de organisatie te maken? Dan zoeken we jou!

Ben jij de sales manager die we zoeken?
Mail dan je motivatie met cv via de sollicitatiebutton op deze pagina. Heb je vragen? Stel ze gerust. Neem contact op met Richard Dijkstra, Directeur Varkens, via ons centrale telefoonnummer: 0573 - 28 88 00.

ForFarmers biedt: uitstekende arbeidsvoorwaarden, een goede werksfeer en veel vrijheid

Werken bij ForFarmers betekent werken bij een internationaal groeiende onderneming die volop in beweging is. Dit betekent uitdaging, een prettige, informele werksfeer en ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling. Uiteraard biedt ForFarmers een uitstekend salaris dat past bij je functieniveau en een prima pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Verder zijn we zeer ambitieus en willen we de beste mensen in onze teams. Hoor jij daarbij?