ForFarmers Academy: praktisch, interactief en leerzaam

Meerdere keren per jaar hebben de specialisten en accountmanagers van ForFarmers training om hun technische kennis en commerciële vaardigheden up-to-date te houden. Dit doen we in de ForFarmers Ruminant, Swine of Poultry Academy. Ons doel is dat onze specialisten deze kennis kunnen inzetten op het boerenerf en op deze manier samen met de klant werken aan een gezonde ontwikkeling van diens bedrijf. Doordat onze specialisten ervaringen en ‘best practices’ delen met hun collega’s, hebben ook onze klanten toegang tot deze kennis en informatie.

Voor de coördinatie van deze trainingen is er per diersector een Academy coördinator: Jarich Westra voor sector herkauwers en Mendy van Toor voor sector varkens en pluimvee. Zij ontwikkelen de lesstof in samenwerking met technische specialisten, nutritionisten, productmanagers en verkoopleiders van ForFarmers. De lesstof wordt in thema’s als nutritie, diergezondheid en bedrijfsmanagement ingedeeld, per land afgestemd op de actualiteit, en vormgegeven in praktische workshops.

Praktisch van opzet

Mendy van Toor: “Onze Academies zijn praktisch van opzet. Via interactieve trainingen, workshops, een quiz, speeddaten en een presentatie door een externe spreker kan de specialist zich de kennis eigen maken en vervolgens het geleerde in de praktijk toetsen. Dit laatste gebeurt aan de hand van een bedrijfscase. Een leuke manier om kennis te delen, tips te krijgen hoe je het geleerde op de klant over kunt brengen én te horen waar je in de stal op moet letten. Het is echt leren door te doen.”

Deelnemers bereiden zich vooraf op de lesstof voor. Daardoor kunnen we tijdens de trainingsdag de diepte in en aandacht besteden aan het toepassen en overbrengen van kennis aan de klant. Dat is minstens zo belangrijk. Na de opleidingsdagen wordt iedere deelnemer een halve dag gecoacht 'on the job' door een specialist.

Training met meerwaarde voor klanten en medewerkers

“Het is de meest persoonlijke training die je je kunt wensen”, vertelt Jarich Westra. Hij kan het weten, want hij heeft eerst tien jaar als (technisch) specialist bij ForFarmers gewerkt en toen ook meerdere trainingen gevolgd. "De specialisten krijgen nu geen saaie presentaties, maar gaan zelf aan de slag via bedrijfscases, workshops enz. Het belangrijkste doel voor mij is om een training te ontwikkelen die meerwaarde biedt voor klanten en voor onze deelnemers. En dat we als ForFarmers een uniforme markgerichte aanpak hebben in alle landen waar we actief zijn."

Continu actualiseren

De coördinatoren herkennen het belang van training en opleiding van de specialisten. “Moderne en innovatieve veehouders verwachten veel praktisch inzetbare kennis bij onze specialisten. Daarnaast willen ze ook dat een specialist meedenkt in hoe zij hun bedrijf naar een hoger plan kunnen tillen. Dit zijn dan ook belangrijke aandachtspunten in onze trainingsaanpak. Mede doordat de agrarische sector altijd al een innovatieve sector was, gaan de ontwikkelingen in het huidige digitale tijdperk nog sneller. ForFarmers wil graag de eerste gesprekspartner voor de boer zijn, vandaar dat we de Academies continu actualiseren om zo de kennis bij onze specialisten up-to-date te houden.”