Sollicitatietraining voor studenten Dierwetenschappen

Afbeelding: 210428_sollicitatietraining

Jaarlijks organiseert studievereniging ‘De Veetelers’ van de Wageningen Universiteit een sollicitatiecursus voor pas afgestudeerde en bijna afgestudeerde studenten Dierwetenschappen. ForFarmers heeft hieraan op twee onderdelen een bijdrage geleverd.

Presentatie
Begin maart heeft Bernice Overkamp, manager Recruitment bij ForFarmers, samen met een collega van Sales een bedrijfspresentatie gegeven. Daarna volgde een gesprek met een aantal studenten die ter voorbereiding een sollicitatiebrief hadden geschreven. De studenten kregen feedback op hun brief en informatie over hoe deze brieven worden gelezen en behandeld vanuit recruitment.

Gesprek
Afgelopen donderdag volgde het tweede deel: een online gesprek met zeven studenten. Drie deelnemers hadden gesolliciteerd op een vacature. Met hen voerde Bernice om de beurt een echt sollicitatiegesprek, terwijl de overige vier studenten meekeken en luisterden. Na afloop van elk gesprek gaf Bernice feedback op de verschillende stadia van het gesprek en vertelde ze wat de vervolgstappen op dit gesprek ‘in het echt’ zouden zijn. Daarna kreeg de sollicitant feedback van de medestudenten.

Veel geleerd
De deelnemers waren na afloop goed te spreken over de training. Ze hadden veel geleerd van de praktische oefeningen en tips. Ook vonden ze het interessant ForFarmers wat beter te leren kennen en een indruk te krijgen van de werksfeer en de doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. “Het waren twee zeer waardevolle contactmomenten”, vindt ook Bernice. “Het was een enthousiaste groep, ze hadden zich goed voorbereid en ik hoop dat we hen in de toekomst nog eens terugzien bij ForFarmers.”