Studenten verdiepen zich in voer en fokkerij in de praktijk

groepsfoto op de boerderij

Afgelopen week kregen we bezoek van 27 studenten van de Rundvee Fokkerij Studieclub van Wageningen University. En wat kun je zo’n groep nu beter aanbieden dan een bezoek aan een melkveebedrijf waar veel aandacht is voor fokkerij?

Op de boerderij
Jouke Holmer, specialist Herkauwers bij ForFarmers, ontving de studenten gastvrij op het bedrijf in Laren (Gld) dat hij samen met zijn ouders runt. Met de 95 melkkoeien op dit bedrijf wordt doelgericht gewerkt aan een hoge melkproductie. Tijdens de koffie kregen de studenten informatie over de bedrijfsvoering. Onderwerpen als het management, fokkerij, de voeding, opfok, klauwverzorging en transitie passeerden de revue. Vervolgens gingen de studenten de stal in om de koeien en koefamilies te bekijken. Ook zagen ze de voorbereidingen voor de melkrobots die over enkele weken in gebruik worden genomen.

Voeding & voer in Lochem
Na deze interessante, maar best frisse ochtend, werd er geluncht bij ForFarmers in Lochem en vertelde Henk Jan Lieftink, Innovation Manager Herkauwers, meer over ForFarmers en over het onderwerp melkziekte. Een thema dat sterk leeft onder melkveehouders en dat was ook te merken aan deze groep, want het maakte veel vragen los. Het bezoek werd afgerond met een rondleiding door het laboratorium en de fabriek.

De studenten waren unaniem enthousiast over het programma. Ze vonden het leuk om eens een kijkje in de fabriek te kunnen nemen en het bezoek aan de boerderij van Jouke sloot goed aan op hun interesse. “Erg leuk dat we samen met ForFarmers zo’n boeiende dag konden organiseren!”, mailde het bestuur van de studieclub naderhand.

Nieuwsgierig naar het bedrijf van Jouke? Op Facebook zie je er meer van.

Een impressie van het bezoek