Vijf vragen aan Paul Groen, Specialist Vleespluimvee

Afdeling: Sales Broilers

”Op de universiteit leer je superveel, maar commerciële ervaring moet je toch echt in de praktijk opdoen”

Paul Groen begon eerst op de binnendienst – de afdeling Total Feed Support - bij ForFarmers; een half jaar later maakte hij de overstap naar de buitendienst als Specialist Vleespluimvee. “Ik wilde in mijn werk vooral contact met de boer en praktisch bezig zijn. Dus ik voel me helemaal op mijn plek hier.”

Wat deed je vóór je bij ForFarmers kwam werken?

Afbeelding: Working-at-1

“Ik studeerde Dierwetenschappen in Wageningen, met aandachtsgebied vleeskuikens. Een logische keuze; ik ben opgegroeid in ’t Veld, een dorpje in de kop van Noord-Holland, op een gemengd agrarisch bedrijf met onder andere twee stallen met scharrelvleeskuikens.”

En waarom koos je voor ForFarmers?

Afbeelding: Working-at-2

“Het traject om in de binnendienst te beginnen en daarna door te stromen naar de buitendienst sprak me aan. Bij Total Feed Support doe je waardevolle kennis op van hoe processen in het bedrijf lopen, en die kennis helpt, nu ik als specialist in de buitendienst werk. Het is wel grappig: op de universiteit leer je superveel theoretische kennis, maar commerciële ervaring moet je toch echt in de praktijk opdoen. Dat is iets wat ik in deze functie leer en weer meeneem naar de toekomst.”

Paul Groen_foto in-line_02

Wat doe je als Specialist Vleespluimvee?

Afbeelding: Working-at-3

“Samen met mijn klanten ben ik dagelijks in de weer om het beste rendement uit hun koppels kuikens te halen. Dit doe ik door advies te geven over voer, klimaat en gezondheid. Dagelijks bezoek ik klanten. Bij een bak koffie bespreken we hoe het in de stal loopt: wat gaat goed, wat kunnen we verbeteren. We lopen ook altijd door de stal om te kijken hoe het met de kuikens gaat, of ze voldoende water en voer binnenkrijgen en of we het klimaat kunnen verbeteren. Verder spreek ik met de ondernemer over voerprijzen en leveringsvoorwaarden. Uiteraard is er ook tijd voor een informeel praatje, je bouwt toch een relatie op met de klant. Daarnaast bezoek ik ook potentiële klanten.

Na elk bezoek maak ik een verslag en geef ik terugkoppeling over de vragen die de klant heeft gesteld. Omdat ik nog niet zo lang in deze functie werk, leg ik regelmatig een vraag voor aan collega’s. Zij willen me gelukkig altijd helpen en dat waardeer ik.”

Wat maakt het werk leuk voor jou?

Afbeelding: Working-at-4

“Elke dag leer ik nieuwe dingen over het houden van vleeskuikens. Ik vind het leuk om tussen de vleeskuikens te lopen en haal energie uit de uitdaging om het rendement op een boerenbedrijf te verbeteren door te sparren met de boer. Het geeft me een voldaan gevoel wanneer ik mensen kan helpen en het goed loopt bij de klant. Daarnaast kan ik bouwen aan mijn eigen netwerk in de vleeskuikensector. En ondanks dat je als specialist veel solo werkt, voel je dat je onderdeel bent van een hecht team. Als je vragen hebt, wil iedereen je helpen. De vrijheid en de verantwoordelijkheden die ik nu heb, maken mijn werk super interessant.”

Tot slot: waarom wil jij werken For the Future of Farming?

Afbeelding: Working-at-5

“Werken in de agrarische sector is mijn passie. Ik vind het fantastisch om ondernemers te adviseren en samen tot een beter rendement te komen. En dat in een sector die een hoogwaardige voedingsbron voor de mens oplevert.”