Stagiaire Aniek Breukers: “ForFarmers is een nuchter bedrijf met visie en boerenverstand”

Aniek Breukers, tweedejaars studente Human Resources Management (voorheen Personeel & Arbeid) aan Saxion Enschede, loopt vier maanden stage op de afdeling HRM van ForFarmers. Ze is erg blij met deze kans, want ze wilde heel graag bij ForFarmers praktijkervaring opdoen.

“Mijn ouders en broer hebben een vleesveehouderij en nemen voer van ForFarmers af. Via hen heb ik ForFarmers leren kennen als een nuchter bedrijf, met visie en boerenverstand. Nu ik zelf een tijdje op het hoofdkantoor werk, kan ik beamen dat het beeld dat ik van ForFarmers had, klopt met de werkelijkheid. Ik vind het een sterke eigenschap dat het bedrijf zo nuchter is gebleven, terwijl het wel marktleider in Europa is en een internationaal karakter heeft.

En de ambitie die ForFarmers uitstraalt, werkt door op de medewerkers. Zij willen allemaal het beste voor de klant en zijn erg betrokken bij de agrarische sector. Ze denken met de klant mee zodat die het beste uit zijn bedrijf kan halen. Dit vind ik erg mooi om te zien!”

Afbeelding: Aniek

Er is een open cultuur

“Voor mijn stage-opdracht breng ik de processen van de HRM-afdeling in kaart, maar ik doe ook ervaring op met werving en selectie en salarisvoorstellen en bekijk de wetgeving omtrent cao en arbeidsvoorwaarden. Ik vind dat ik best veel verantwoordelijkheden krijg, daardoor voel ik mij gewaardeerd. Dankzij de diverse taken krijg ik een goed beeld van het werken op een personeelsafdeling, maar ook van ForFarmers!

Ik merk dat ForFarmers veel aandacht heeft voor haar medewerkers. Zij krijgen volop mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen, zowel extern, maar ook intern via bijvoorbeeld de Sales Academies of het Management Foundation Program. En ook aan toekomstige medewerkers wordt gedacht. Via het commercial traineeship weet de organisatie net afgestudeerden aan zich te binden en via de stageselectiedag worden studenten aan een stageplek gekoppeld. De stageselectiedag van afgelopen april heb ik mogen coördineren. Ik heb vooraf de studenten benaderd en tijdens de dag zelf zat ik bij de evaluatiegesprekken met managers en verkoopleiders om te bepalen welke student geschikt is voor welke stage-opdracht. Dit was voor mij echt enorm leerzaam!”  

“Wat ik ook heb geleerd is het belang van een heldere en duidelijke strategie. Binnen het bedrijf staan de neuzen dezelfde kant op en iedereen weet waar de organisatie naartoe wil. Wat me verder bijblijft is dat iedereen de moeite neemt om je te helpen. Er is een open cultuur en je kunt bij iedereen aankloppen als dit nodig is.”

Ook interesse in een stage bij ForFarmers? Filter in het vacature-overzicht op ‘stage’ of geef je op voor de volgende stageselectiedag