Van een goed doel voor een goed doel: ForFarmers schenkt €2.000 aan Kiekeboer’n

Afgelopen jaar heeft Alien van der Hem, Marketingmanager Herkauwers bij ForFarmers, zich ingezet voor Agriterra. Ze reisde af naar Zambia om medewerkers van drie verschillende boerencoöperaties te trainen in ‘marketing basics’ (productontwikkeling en afzet). Voor de inzet van medewerkers in Agriterra-projecten ontvangt ForFarmers een vergoeding.  Deze vergoeding geven we graag door aan een ander goed doel.

Alien koos voor een donatie ter waarde van €2.000 aan de Twentse organisatie Kiekeboer’n. Dit is een groep boeren die als doel heeft kinderen en jongeren op een interactieve manier educatie over voedselproductie, landschapsonderhoud, kringlopen, dierverzorging en economie te geven. Ze noemen zich ook wel de educatieboeren en staan garant voor belevend leren op de boerderij.

Afbeelding: 200604_Waardebon Kiekeboern_720x290
Alien van der Hem (links) doneert de check aan Alina Udink (rechtsvoor) en Els Uijterlinde, bestuursleden bij Kiekeboer'n.

Positieve uitstraling voor imago agrarische sector

Alien: “Het is mooi om op deze manier een initiatief te ondersteunen dat een positieve uitstraling geeft aan het imago van de agrarische sector én een educatief element bevat. Vandaar de keuze voor Kiekeboer’n, ook omdat ze zich niet op één specifieke sector focussen. Er zijn niet alleen melkveehouders en varkenshouders aangesloten, maar ook een melkgeitenbedrijf, schapenhouderij, buffelfarm en een kwekerij. Een sectorbreed initiatief dus. Ik hoop dat ze met deze bijdrage verder kunnen groeien in hun rol als educatieboer.”